Loading...
Bio 2017-06-27T17:19:02+02:00

30 JAAR ONDERZOEK NAAR VOEDING EN DUURZAAMHEID

Ik ben Loethe Olthuis en doe al dertig jaar onderzoek naar voeding en duurzaamheid.  Mijn drijfveer is: mensen vertellen wat voor impact voeding op ons leven heeft. Wat is er bijvoorbeeld met het stukje vlees op je bord gebeurd toen het nog pootjes had? En wat betekent dat voor onze gezondheid en onze leefomgeving? Ook vind ik het belangrijk om uit te zoeken wat precies bijdraagt aan een duurzamer of gezonder leven of wat alleen bestaat uit loze claims, napraten of reclame. Daarnaast is goed en lekker eten mijn passie: ik heb een grote moestuin, kan aardig koken en mijn recepten vind je onder andere wekelijks terug in de Volkskrant.

Waar vind je me verder?

Minstens drie keer per week in de Volkskrant en in elk nummer van het blad Radar+. Daarnaast staan er regelmatig artikelen van mij in diverse culinaire bladen zoals Elle Eten. En in de winkel/op internet kun je mijn kookboeken kopen. Verder op deze site kun je hier meer over vinden.

ARTIKELEN

Minstens drie keer per week in de Volkskrant en in elk nummer van het blad Radar+.

RECEPTEN

Daarnaast staan er regelmatig artikelen van mij in diverse culinaire bladen zoals Elle Eten.

BOEKEN

Bestel mijn kookboeken online of koop ze in de boekenwinkel.

LEZINGEN

Door het hele land geef ik lezeningen over voeding en duurzaamheid.

BESTEL BOEK

Net verschenen: Zin en onzin in de supermarkt

Onlangs is mijn boek ‘Zin en onzin in de supermarkt’ uitgekomen. Teveel mensen zijn het spoor bijster als het gaat om gezonde en duurzame voeding: wat moet je nou kopen als je het beste voorhebt met je eigen gezondheid en die van je geliefden? En als je daar bovendien niet teveel geld voor kunt uitgeven?

In ‘Zin en onzin in de supermarkt’ heb ik mijn kennis over voeding willen delen. Geen verzonnen informatie, maar kennis die is gebaseerd op betrouwbaar, gedegen onderzoek. Zo kun je er onder andere in lezen waarom kokosolie niet zo gezond is (maar wel duur), wat je op je brood kunt doen als je minder vlees wilt eten, hoe het nu echt zit met gluten, lactose, spelt en E-nummers, waarom zoetstoffen niet slecht voor je zijn en waar je op moet letten als je eieren of kip koopt. Als je weleens in de supermarkt komt en wilt weten wat je nou echt koopt en eet, is dit boek voor jou.

Zin en onzin in de supermarkt (uitg. Nieuw Amsterdam) kost € 24,95. Je kunt het kopen in de boekhandel of bij Bol.com.

Dit boek hebben we nodig! Nuchtere antwoorden op al je vragen.

Antoinette Hertsenberg • RADAR

Helder, no-nonsense, bevat alles wat je weten wilt en leest nog als een trein ook.’

Libelle