Project Description
Zin en onzin in de supermarkt
In Zin en onzin in de supermarkt beantwoordt culinair journalist Loethe Olthuis vele vragen: Kun je beter sojamelk drinken dan gewone koeienmelk? Welk fruit is het gezondst en zijn voorgesneden groenten oké? Waarom is er in zo veel producten palmolie verwerkt?
Het merendeel van de Nederlanders koopt zijn eten in de supermarkt. Dat betekent blootstaan aan een dagelijks reclamebombardement. Maar wat zit er eigenlijk in al die zo overtuigend aangeprezen producten? Wat moeten we nu echt kopen en eten, voor onszelf, onze kinderen, het milieu en onze portemonnee?
Zin en onzin in de supermarkt: Over kopen en eten leidt je door het supermarktdoolhof en geeft je heldere informatie waarmee je zelf kunt kiezen wat je in je winkelwagentje én op je bord legt.
Dit boek hebben we nodig! Nuchtere antwoorden op al je vragen.
Helder, no-nonsense, bevat alles wat je weten wilt en leest nog als een trein ook.’
Over Zin en onzin in de supermarkt in de media
Kipfilet Toscana (zonder bremzoute karton-nasmaak)
Loethe Olthuis schrijft al drie decennia over eten en duurzaamheid en heeft al haar kennis nu op zeer behapbare wijze verzameld in een kloek, genuanceerd en uiterst prettig
Wat is gezond in de supermarkt en wat niet?
In de supermarkt schreeuwen duizenden producten om je aandacht: het ene is light, het andere bevat toegevoegde vitamines en het derde heeft een indrukwekkend keurmerk. Maar is het
Supermarkt zwaar onder vuur en terecht
Loethe Olthuis is niet de eerste de beste. Ze is medewerker van de Volkskrant en schreef tien boeken, onder andere over koken. Het elfde gaat over de supermarkt.
Max Magazine
Max Magazine geeft 10 exemplaren weg van Zin en onzin
Gereonse keuken thuis
Zin en onzin in de supermarkt is een gedegen onderzocht en geschreven boek, dat je veel handvatten aanreikt en je bewuster door de gangpaden met verlokkingen van de
Van eigen erf | biologisch boerenkookboek
‘van eigen erf’ is een biologisch boerenkookboek over écht eten. Over het reilen en zeilen van de biologische boerderij. Oogst rechtstreeks van het land. Ieder seizoen weer andere groenten en fruit. Verse doperwten, dauwverse sla
GERECHTEN UIT DE TUIN VAN EDEN
Boeken
Een kookboek met recepten voor lichte vleesloze gerechten gebaseerd op de "nouvelle cuisine". De recepten zijn niet strikt vegetarisch, gelatine en vis worden wel verwerkt. Het gaat om bijzondere, feestelijk aandoende gerechten waarin verse produkten
MAJA’S BLOEMEN ZIJN LEKKER
Boeken
Maja logeert met haar konijn bij een tante in een oud huis met een hele grote tuin. Van veel vruchten en bloemen die ze buiten vindt, maakt Maja heerlijke hapjes, zoals rozenijs, lavendelhoning, korenbloemeieren, pioenroostaartjes,
Opruiming Kuuroorden in Nederland | ANWB Media
Boeken
Tijd voor jezelf, wie wil dat niet? Bij de sauna's, thermen, kuuroorden en beautycentra in dit boekje kun je jezelf heerlijk laten verwennen: met exotische massages, bruisende baden, persoonlijke aandacht en luxe beautybehandelingen.
Boer zoekt vrouw 1 Groente & fruit
Boeken
Maak kennis met het platteland! Boer zoekt vrouw, de reisgids door het platteland, met veel tips en bezoekadressen om al het lekkers te proeven.
Vandaag kook ik vegetarisch
Boeken
Heb je wel eens een vlindersalade gegeten met gesmoorde keizer toe? Of een haaienvinnensoep zonder haai geproefd? Dan is dit je kans, want in dit kookboek staan de meest overheerlijke recepten zonder vlees of vis,
Vandaag kook ik
Boeken
In 'Vandaag kook ik', bekroond met de Gouden Pollepel, zijn alle recepten door kinderen uitgeprobeerd.
Spitsuurkoken – Gezond & Snel
Boeken
5 uur 's middags betekent rennen uit je werk, kinderen ophalen enz. Om 7 uur moet er al weer worden gesport. Kortom: spitsuur! En dan moet er tussendoor ook nog gegeten worden... Weinig tijd is